Politie Geraardsbergen/Lierde doet spectaculaire drugsvangst

Geraardsbergen. Begin augustus heeft een verkeerscontrole in Geraardsbergen geleid tot de inbeslagname van bijna 4 kg drugs en meer dan 8000 euro aan cash geld. Dankzij een efficiënte samenwerking tussen verschillende politiediensten werd een vermoedelijke drugsdealer ontmaskerd.

Begin augustus werd een voertuig gecontroleerd door de verkeersploeg van Politie Geraardsbergen/Lierde. Tijdens deze controle troffen de agenten een grote hoeveelheid amfetamines, cannabis en geld aan. Dit gaf aanleiding tot verdere acties om het netwerk in kaart te brengen door het HIT-team (snel pro-actief team bestaande uit leden van de diensten recherche, interventie en buurtpolitie) met ondersteuning van interventie- en verkeersploegen op het terrein.  Bijkomend werd ook ondersteuning verleend  door een hondengeleider van de politiezone Aalst. Deze vlotte samenwerking leidde uiteindelijk tot de inbeslagname van ca. 4 kg drugs en meer dan 8000€ aan cash geld.
De verdachte werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Oudenaarde, die een aanhoudingsmandaat afleverde. Intussen heeft de raadkamer zijn aanhouding verlengd.
Korpschef Patrice De Mets is fier op haar team: “Deze succesvolle operatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende diensten van ons korps. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen konden aanzienlijke hoeveelheden drugs van de straat worden gehaald en crimineel geld worden gerecupereerd. Een belangrijke stap in de strijd tegen drugshandel in onze regio” klinkt het.