Linde De Smet organiseert ‘Tuned For Cure’ tvv Kom op tegen Kanker, ter nagedachtenis van vader Jan De Smet

Geraardsbergen. Op zondag 6 oktober organiseert Linde De Smet – van Geraard motors uit Schendelbeke Tuned For Cure, een event van een 80-tal getunde wagens op het industrieterrein van Schendelbeke. Er worden merchandising stand, food & drink voorzien. De opbrengst gaat integraal naar de 1.000 kilometer Kom op tegen Kanker.

Linde is vast van plan om de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker in 4 dagen te fietsen. Dat komt op 250 kilometer per dag. Van een uitdaging gesproken. Om deel te nemen moet Linde De Smet 5.500 euro betalen. Dat hoopt ze bij elkaar te krijgen door dit event van getunde wagens te organiseren.

Jan De Smet
Linde doet dit ter nagedachtenis van het overlijden van haar vader Jan De Smet, oprichter van De Smet Motors en Geraard Motor. ‘Mijn eerste deelname aan de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker in 2022 was een schitterende ervaring, mogelijk gemaakt door de vrienden van de Eldorado fietsers. Al tien jaar lang zetten zij zich met hart en ziel in om de benodigde fondsen te verzamelen en de 1000 km te fietsen’, getuigt Linde.

‘In 2023 kreeg mijn papa, slechts een maand voor de 1000 km, de diagnose longkanker. Onze wereld werd op zijn kop gezet. De rit van dat jaar was doordrenkt met zorgen en verdriet. In november 2023 verloor papa zijn moedige strijd tegen deze meedogenloze ziekte. De pijn van zijn verlies is nog steeds scherp en rauw.

In 2024, na mijn rit van 125 km, stond mijn besluit vast. Voor papa kan ik het helaas niet meer doen, maar ik kan nog steeds fietsen voor iedereen die tegen kanker vecht. Voor hen die elke dag opnieuw de kracht en het doorzettingsvermogen nodig hebben om de strijd aan te gaan. Deelname aan de 1000 km solo in 2025 is mijn manier om papa te eren en mijn steun te tonen aan iedereen die het zo hard nodig heeft’, vertelt Linde.

Info
Het event gaat door op zondag 6 oktober vanaf 9.00 uur op het industrieplein te Schendelbeke. De inschrijving bedraagt €10 per wagen en €5 per bezoeker. Ook sponsors voor de affiche kunnen zich nog melden. Meer info kan je krijgen via: linde@autosdesmet.be .

Met dank aan Izani, Bent, Senna en de Eldoradofietsers.

Meer info: Tuned For Cure

Julien Borremans