Vlaams Belang Zottegem kant zich tegen moskee in Zottegem: “Ook na verkiezingen”

Vlaams Belang Zottegem heeft op het Heilig Hartplein in Bevegem actie gevoerd tegen vzw Moskee Zottegem. “Omdat er nogal wat misverstanden over blijken te gaan. Het nieuws hierover zorgde ervoor dat we een stormloop aan reacties binnenkregen. Vandaar deze symbolische actie.”

“Voor alle duidelijkheid: de statuten van vzw moskee zijn er wel degelijk en wie inhoudelijk de statuten naleest stelt vast dat het de bedoeling is dat die er effectief komt, alleen weten we niet exact wanneer.  De namen van de voorzitter, penningmeester en bestuursleden staan er zelfs in”,  zegt Benjamin Weckx, in oktober lijsttrekker van Vlaams Belang Zottegem. “Uiteraard dient er voor zo’n opstart aan diverse voorwaarden te worden voldaan op Vlaams niveau.   Zo dient er een ondermeer een erkenningsdossier te worden opgemaakt door de Staatsveiligheid en (niet onbelangrijk) de nieuwe Zottegemse bestuurscoalitie dient hiervoor in de volgende legislatuur een advies te formuleren. Bij N-VA en Positief werden de spierballen al getoond door te zeggen dat er sowieso geen moskee komt, maar vermits de afgelopen decennia de vergunningen voor
moskeeën op Vlaams niveau werden goedgekeurd door N-VA en VLD mandatarissen, lijkt het er sterk op dat men lokaal in Zottegem de eigen achterban eerder tevreden wil houden, want… het zijn verkiezingen binnen 3 weken (knipoogt).” de vergunningen voor moskeeën.”

“Inhoudelijk gaat het niet concreet over een ‘nieuw te bouwen moskee’, maar wel over een reeds bestaande (kleinschalige) residentie op het Heilig Hartplein in de rustige buurt van Bevegem, alwaar de hoofdzetel gevestigd zou gevestigd worden”, gaat Benjamin Weckx verder. “Zo’n kleinschalige woonblokken duiken regelmatig op in grootsteden zoals Brussel, Gent en Antwerpen en zorgen meteen voor onrust en overlast bij de buurtbewoners.  We denken dan concreet aan veel volk op de stoep, lawaaihinder, extra parkeerproblemen,… Met onze actie ‘Geen moskee in Zottegem’ willen we gevolg geven aan de verzuchtingen van de buren op het Heilig-Hartplein en duidelijk maken dat Vlaams Belang de enige partij is die zowel voor als na de komende gemeenteraadsverkiezingen  niet van standpunt zal veranderen.”

Lees ook