Skatepark Zottegem wordt zaterdag in gebruik genomen: gratis initiatie en wedstrijden met grote prijzenpot

Komende zaterdag 21 september organiseert de stad Zottegem een feestelijke opening van het nieuwe skatepark aan de sportsite Bevegemse Vijvers. Bezoekers kunnen deelnemen aan een gratis skate-initiatie. 

“Dit project is er gekomen na een geslaagd participatietraject met de lokale skaters, die nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van het park”, vertelt schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V). “Het skatepark stimuleert beweging en draagt bij aan een actieve levensstijl voor jongeren in Zottegem. We zijn er als stad trots op dat we de jeugd niet alleen een nieuwe plek kunnen bieden, maar dat ze ook mee aan de wieg stonden bij de ontwikkeling van het park.”

De opening wordt op gang getrapt van 10 tot 12 uur met een gratis skate-initiatie door vzw De Loods Skateboarding. Iedereen is welkom zonder vooraf in te schrijven. Vervolgens krijgen skaters van alle niveaus de kans om het nieuwe skatepark uit te testen tijdens een free skate sessie van 12 tot 14 uur. De middag staat dan weer volledig in het teken van een heuse skate contest. Een spannende wedstrijd waar de jongeren onder de 16 jaar het tegen elkaar opnemen om 14 uur, gevolgd door de skaters vanaf 16 jaar om 15 uur. De finales van beide categorieën vinden plaats om 16 uur. De dag wordt afgesloten met een contest van de gesponsorde skaters om 17 uur.

“We hebben samen met onze sponsors, One80 Boardshop uit Oudenaarde, het Belgische Skate- en Streetwearmerk Keepitclean en de Zottegemse SKUN IV, gezorgd voor een indrukwekkende prijzenpot. Zo is er inmiddels voor 1000 euro aan skatemateriaal en kledij te winnen”, geeft schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA). “Van 12 tot 18 uur zorgen DJ Demo en MC Barre voor een geweldige sfeer op het terrein, terwijl Jeugdhuis De Muze aanwezig is met een drank- en eetstand. De opening van het skatepark is een belangrijke mijlpaal voor de skategemeenschap van onze stad en de omgeving. Iedereen is van harte welkom om dit nieuwe sportieve hoogtepunt samen met ons te vieren en te genieten van een dag vol skateboardplezier!”

Lees ook