Lezersbrief over De Lijn: “Veiligheid en rijcomfort zijn 0,0. In grote steden wél investeringen”

Een lezersbrief over bussen van De Lijn.

“Op de gewone Lijnbussen is de veiligheid voor passagiers en rijcomfort nul comma nul. Bussen vallen bijna uit elkaar. Rammelen aan alle kanten. Vering versleten. Bescherming boven deuren is weg. Heel vuil en vies. Je bent werkelijk helemaal door elkaar geschud wanneer je de bus neemt van bijvoorbeeld Zottegem naar Aalst. Maar, in steden als Gent, Antwerpen investeert De Lijn jaarlijks ettelijke honderden miljoenen euro’s. Vaak aan prestigeprojecten die niet nodig zijn.”

“Het platteland blijft hopeloos achter. De dienstverlening is ook ferm achteruit gegaan. Als minder valide persoon die niet met de wagen mag rijden word ik werkelijk geïsoleerd. Na 21 uur een bus nemen en in het weekend vlot ergens raken. Goed zot zeker… Zo isoleert men ettelijke mensen die minder mobiel zijn en ouderen. Hoe kunnen wij deelnemen aan het sociale gebeuren? Niet dus. Wel als je in de stad woont zoals Gent of Antwerpen. Daar rijden tot diep in de nacht bussen en trams.”

“Bij De Lijn krijgen wij geen gehoor. Je moet dan naar Gent of Antwerpen gaan wonen klinkt het dan… Wie gaat het verschil in huurprijs en duurder leven in de stad dan compenseren vraag ik mij dan af? Daar geeft men natuurlijk geen antwoord op. Dit gezegd zijnde. Ik neem het op voor veel mensen in een gelijkaardige situatie als ik.”

Naam en adres bekend bij de redactie