Jongsocialisten vragen een centrale speel- en chillruimte voor jongeren in Geraardsbergen

Geraardsbergen, 25 september 2024 – De Jongsocialisten van Geraardsbergen hebben hun jongerenmanifest voor de periode 2024-2030 klaar. Dit manifest is het resultaat van vele gesprekken die de Jongsocialisten de afgelopen maanden hebben gevoerd met jongeren uit de gemeente. Het document roept het gemeentebestuur op om de stem van de jeugd serieus te nemen en te investeren in een toekomst waarin welzijn, duurzaamheid, inclusiviteit en participatie centraal staan.

De hoofdpunten van het manifest:
Welzijn en Onderwijs: Verbeteren van onderwijskansen voor kwetsbare groepen, bestrijden van kinderarmoede en creëren van veilige speel- en ontmoetingsruimtes.         Duurzaamheid en Milieu: Stimuleren van groene energie, verbeteren van energie-efficiëntie en vergroenen van openbare ruimtes.
Inclusiviteit en Veiligheid: Bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, verbeteren van wijkveiligheid en organiseren van gemeenschapsactiviteiten.
Participatie en Inspraak: Meer inspraakmomenten voor jongeren, versterken van de jeugdraad en aanstellen van jongerenambassadeurs.
Vrije Tijd en Welzijn: Uitbreiden van sportfaciliteiten, organiseren van activiteiten en evenementen, en verbeteren van mentale gezondheid en gezonde voeding.

Op basis van deze hoofdpunten stellen de jongsocialisten een concreet project voor. De Jongsocialisten willen een centrale speel- en chillruimte voor jongeren in Geraardsbergen realiseren. Deze ruimte zal voorzien zijn van speeltoestellen, zitplekken, een podium voor muziekoptredens, gratis WiFi, oplaadpunten en regelmatige activiteiten zoals sporttoernooien en workshops.

Met dit manifest roepen de Jongsocialisten van Geraardsbergen het gemeentebestuur op om de jeugd een stem te geven in het beleid en samen te werken aan een betere, inclusievere en duurzamere gemeente. De Jongsocialisten hopen dat hun voorstellen serieus worden genomen en dat er concrete stappen worden gezet om de leefomgeving voor jongeren te verbeteren.

Julien Borremans