Katrien Blancke (Team Geraardsbergen) verliest strijd tegen kanker

Geraardsbergen. Ondanks haar strijd tegen kanker, was het Katrien haar uitdrukkelijke wens om kandidaat te zijn bij de komende lokale verkiezingen voor Team Geraardsbergen. Op deze manier wou ze haar lotgenoten vertegenwoordigen als kandidate. Katrien werd 45 jaar. Ze overleed maandag 23 september te Zottegem.

Vorige week werd ze opgenomen in het ziekenhuis en ging het plots snel bergaf met haar. Maandagavond is ze overleden, omringd door wie haar lief was. Haar levensmotto was dan ook ‘nie neute, nie pleuje’. ‘Ook al kon ze fysiek geen campagne meer voeren, ze droeg haar steentje bij via sociale media en ondersteunde de andere kandidaten met haar aanstekelijke enthousiasme’, klinkt het bij Team Geraardsbergen.

Katrien zal bij de gemeenteraadsverkiezingen nog steeds op plaats 16 van de lijst te vinden zijn. ‘Niet alleen bepaalt de kieswetgeving dit zo en zal er geldig op haar kunnen worden gestemd, het is ook onze bewuste keuze en die van haar familie om haar wens te eerbiedigen als eerbetoon voor de geweldige vrouw die ze was.’

‘Alle kandidaten, leden en sympathisanten van Team Geraardsbergen zijn erg aangedaan, maar tegelijkertijd zijn ze ook enorm fier op haar en op de sterke en positieve manier waarop ze haar zware strijd heeft gevoerd. Katrien blijft deel uitmaken van ons team. We hebben veel geleerd van haar, ze is een voorbeeld voor ons allen’, aldus Team Geraardsbergen.

De afscheidsplechtigheid rond de asurne zal plaatshebben in de parochiekerk Sint-Macharius te Nederboelare op zaterdag 28 september 2024 om 11.30 uur.
De redactie wenst de familie en vrienden van Katrien Blancke heel veel sterkte toe.

Julien Borremans