‘Herstel, onderhoud en ontsluiting van trage wegen in Geraardsbergen dringend nodig’

Geraardsbergen. Naar aanleiding van de dag van de trage wegen op 19 en 20 oktober pleiten Bettina Carion en Karel De Moyer voor een dringend herstel en betere ontsluiting van de voetwegen in de stad, zodat zowel recreatieve wandelaars als inwoners die zich te voet of met de fiets willen verplaatsen, van veilige en vlotte verbindingen kunnen genieten.

‘Daarnaast ontbreekt er een duidelijke visie over de ontsluiting van de voetwegen. Met enkele eenvoudige ingrepen zouden verschillende deelgemeenten van Geraardsbergen de kans krijgen om zich veilig en vlot te voet of met de fiets naar het stadscentrum te verplaatsen. Dit zou niet alleen de mobiliteit verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere manier van verplaatsen binnen de stad en zijn deelgemeenten’, aldus de N-VA’ers.

Volgens Carion en De Moyer zou de ontsluiting van de deelgemeenten centraal moeten staan in het beleid van Geraardsbergen. ‘Door te investeren in goed onderhouden en verbonden trage wegen, creëren we een grotere belevingswaarde in de openlucht’, stellen zij. ‘Iedere inwoner zou de mogelijkheid moeten krijgen om ononderbroken en veilig trage verplaatsingen te maken, zowel voor recreatie als voor dagelijkse mobiliteit.’

‘Een goed netwerk van voetwegen is niet alleen voordelig voor de bereikbaarheid, maar ook voor de sociale cohesie, gezondheid, natuur- en cultuurbeleving, en zelfs de klimaatzorg. Bovendien draagt het bij aan de ondersteuning van lokale projecten op het vlak van voedselvoorziening en sociaal-economische ontwikkeling’, menen de N-VA’ers. ‘Het herstel en de ontsluiting van de voetwegen in Geraardsbergen is niet alleen goed voor de inwoners, maar ook voor het milieu en de toekomst van onze stad’, besluiten ze.

Klik ook op: https://www.dagvandetrageweg.be/