Stookolieactie Vooruit Zottegem levert korting van 15,2 % op

Zoals wij in een eerder NUUS-bericht aankondigden, werd van 14 tot 21 september ll. in het vooruitzicht van de komende wintermaanden opnieuw – al het 17de jaar op rij – door Vooruit Zottegem een groepsaankoop van stookolie georganiseerd. De bedoeling van deze actie blijft dezelfde:  door een gezamenlijke aankoop een zo groot mogelijke korting bedingen en op die manier de kostprijs drukken om een basisbehoefte zoals verwarming meer betaalbaar te laten worden. Vooruit Zottegem – Sandra De Roeck en Anja Van De Kerckhove coördineerden de actie – liet hiervoor in alle brievenbussen een deelnemingsformulier bezorgen.

Kurt De Loor laat nu weten dat opnieuw meer dan 400 Zottegemse gezinnen tezamen een bestelling van 650.000 liter stookolie plaatsten (vorig jaar 700.000 liter). Op dinsdag 24 september ll. vond dan de veiling plaats en daarbij werd ditmaal een korting van 15,2 % op de dagprijs bedongen (vorig jaar 14 %). Dit betekent dat wie intekende, slechts 0,697 euro per liter (incl. btw) zal moeten betalen, ongeacht de bestelde hoeveelheid. Het stookoliecontract werd binnengehaald door Star Oil uit Wetteren, die alle deelnemers persoonlijk zal contacteren voor praktische afspraken omtrent de levering. De prijs van 0,697 euro geldt voor gewone stookolie. Door voornoemde brandstoffenleverancier kan ook – vrijblijvend – zgn. verbeterde mazout (Total Mazout Ultra) aangeboden worden; hiervoor bedraagt de prijs 0,727 euro per liter.

Omgerekend komt de korting dus neer op een besparing van 125 euro per duizend liter stookolie en bij Vooruit Zottegem is men tevreden dat “door op deze manier de energiefactuur te verlichten, écht iets voor Zottegemnaren gedaan wordt”.