Nieuw speelplein aan het buurthuis van Nieuwenhove

Nieuwenhove. Nadat er eerder dit jaar in Overboelare en Goeferdinge extra speelruimte gecreëerd werd, is dat nu ook het geval in het landelijk Nieuwenhove. Het nieuwe speelpleintje bevindt zich vlakbij het lokale buurthuis, ter hoogte van de Nieuwenhovestraat 31. Het werd zaterdagacohtend officieel geopend in aanwezigheid van alle buurtkinderen, en werd al meteen grondig getest én goedgekeurd.

Het speelterrein kwam er op vraag van de nieuwe dorpsraad in Nieuwenhove. De dorpsraad gaf aan dat heel wat jonge gezinnen extra speelruimte heel fijn zouden vinden. De dorpsraad maakte betrokkenheid van buurtbewoners mogelijk via een bevraging tijdens het paasontbijt. Leden van de dorpsraad gingen daarna ook langs bij gezinnen die niet aanwezig konden zijn.

Netwerkt ging aan de slag met alle verzamelde ideeën. Netwerkt is een tewerkstellingsinitiatief van het lokaal bestuur dat mensen actief aan het werk helpt en hen een aantal basisvaardigheden bijbrengt op weg naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. De medewerkers van Netwerkt ontwierpen, bouwden en plaatsten zelf alle speeltoestellen.

Een overzicht van de speeltuintjes in de stad: https://www.geraardsbergen.be/speelpleintjes

Julien Borremans