Verschillende straten wegens werken afgesloten, ook Korreelstraat wegens filmopnames

Geraardsbergen. De komende weken worden er in Geraardsbergen wegens werken verschillende straten afgesloten, zoals de Gemeentestraat, de Duitsenbroekstraat, de Ankerstraat. Maar er zal door werken geen of beperkt kraanwater zijn in de Collegestraat, de Kouterstraat, de Wijngaardstraat. In de Korreelstraat zullen er filmopnames zijn.

Op 4 oktober wordt de Korreelstraat (Zarlardinge) voor filmopnames afgesloten. Bewoners kunnen hun woning bereiken tussen de opnames. Bewonersbrieven voor de omwonenden worden voorzien. Er is een omleiding via Watermolenstraat, Rekestraat en Brouwierstraat voorzien.

Gemeentestraat en Duitsenbroekstraat (Goeferdinge) blijven langer afgesloten voor het uitvoeren van werken in opdracht van Fiberklaar.

Het afsluiten van de Duitsenbroekstraat wordt verlengd van 1 tot en met 23 oktober voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Fiberklaar.

Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand kunnen passeren. Er is een omleiding via Gemeentestraat, Eersbekeweg, Marktweg en omgekeerd voorzien. De aannemer bezorgt de omwonenden een bewonersbrief met informatie.

Ook het afsluiten van de Gemeentestraat wordt verlengd voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Fiberklaar tot en met 14 oktober 2024. De werken vinden plaats langs de kant van de pare huisnummers. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand kunnen passeren. Er is een omleiding via N42 Astridlaan, Marktweg en Duitsenbroekstraat en via Oude Marktweg, Marktweg en N42 Astridlaan voorzien. De aannemer bezorgt de omwonenden een bewonersbrief met gedetailleerde informatie

Ook voor de onpare huisnummers Gemeentestraat worden de werken in opdracht van Fiberklaar verlengd tot en met 28 oktober 2024. De werken vinden plaats langs de kant van de onpare huisnummers. Er is een doorgang voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand kunnen passeren. Er is een omleiding via N42 Astridlaan, Marktweg en Duitsenbroekstraat en via Oude Marktweg, Marktweg en N42 Astridlaan. De aannemer bezorgt de omwonenden een bewonersbrief met gedetailleerde informatie.

De Kloosterstraat (Overboelare) wordt afgesloten voor het plaatsen van een kraanwagen ter hoogte van nummer 57 van 14 tot en met 28 oktober 2024. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand kunnen passeren. Er is een omleiding via Groteweg , Burgstraat en omgekeerd voorzien. De kraan zal buiten de werkuren aan de kant geplaatst worden.

Geen of beperkt Kraanwater
Door werken is er geen of beperkt kraanwater in (delen van de) Collegestraat en Wijngaardstraat op 17 oktober van 8 tot 13 uur, Kouterstraat op 7 oktober van 8 tot 12 uur, Wijngaardstraat op 15 oktober van 8 tot 14 uur.

Wat kan jij doen?
Zorg op voorhand voor een voldoende voorraad water (vul enkele flessen of emmers).
Gebruik geen water tijdens de wateronderbreking. Houd alle kranen dicht en laat de wasmachine en afwasmachine (en andere elektrische toestellen die aangesloten zijn op het waternet) niet draaien.
Verwittig je huisgenoten. Jouw stad/gemeente is al op de hoogte van deze werken.

Bruin kraanwater na de werken?
Is jouw kraanwater na onze werken geel of lichtbruin? Het water wordt vanzelf weer helder als je de kraan even laat lopen. Het troebele water is niet schadelijk voor jouw gezondheid. Geen probleem dus als je er per ongeluk van drinkt.

Meer info over deze waterstoring
Surf naar www.dewatergroep.be/werken  voor de meest recente informatie.
Bel naar het klantencontactcenter van De Watergroep via 02 238 96 99.

De Ankerstraat wordt afgesloten ter hoogte van de brug ‘Sas’ voor het uitvoeren van werken in opdracht van De Vlaamse Waterweg van 30 september tot 15 november 2024.
Er is geen doorgang voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer mogelijk. Er is een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer komende van Grimminge via Onkerzelestraat, Kampstraat, Kerkborre, Ganzestraat en Driesstraat. Er is een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer komende van Idegem via Driesstraat, Ganzestraat, Kerkborre, Kampstraat, Botermelkstraat en Onkerzelestraat. Voor fietsers is er een omleiding voorzien via De Dijk, Klakvijverstraat, Rijtestraat, Grimmingeplein en jaagpad.

Meer info: www.geraardsbergen.be

Julien Borremans

Foto: Google Earth