Nicole de Moor: “Op tafel kloppen in Brussel zorgt voor investeringen in de Denderstreek.”

Nu het Vlaams regeerakkoord is beklonken, reageert Nicole de Moor tevreden met de aandacht voor kleinere gemeenten met een grootstedelijke problematiek. Eerder dit jaar stelde zij, samen met 14 cd&v -afdelingen, een Denderplan voor. Dat regeerakkoord voorziet meer investeringen in de Denderstreek.

Dat plan heeft nu haar vruchten al afgeworpen. Verschillende voorstellen uit dit Denderplan staan concreet verankerd in het regeerakkoord door cd&v. Zo zullen er meer middelen uitgetrokken worden voor bepaalde gemeenten met groeiende grootstedelijke problemen. Dat is belangrijk voor de hele regio om te vermijden dat problemen zouden uitdijen naar andere gemeenten.

Ook op vlak van werk & economie worden verschillende voorstellen overgenomen met het oog op een versterkte Denderstreek.

● Zo komt de erkenning als ‘Geïntegreerde Territoriale Investering’ er. Dit zorgt ervoor dat er ingezet wordt op een duurzame transformatie van de regio met meer en betere werkgelegenheid en dat er vanuit een gezamenlijke strategie kan gewerkt worden, over de gemeentegrenzen heen. Socio-economische streekversterking op z’n best!

● De nieuwe Vlaamse regering zal ook sterk inzetten op het uitbouwen van sectorale hubs waarbij clusters gevormd worden van verschillende ondernemingen binnen eenzelfde thematiek. Op die manier kan aan kruisbestuiving gedaan worden om de regio verder te doen groeien. Zoals wij hebben voorgesteld met bv. een Food Valley in de Denderstreek.

● Ook wordt gezocht naar uitbreidingen van bedrijventerreinen om werkgelegenheid dichtbij huis te garanderen.

● Wie werk wil combineren met een gezin, moet daar ook de kans voor krijgen. cd&v zet daarom sterk in op meer kinderopvang, waarvoor grote investeringen zullen worden gedaan.

● Meer samenwerkingen mogelijk maken tussen scholen, het middenveld en bedrijven is zeer nuttig om onze jongeren klaar te maken voor hun verdere leven. Zo leren ze ook op andere manieren en breiden ze hun palet aan talent verder uit.

● Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, beseffen we nog maar eens extra hoe belangrijk een slagkrachtig lokaal bestuur is. De vele taken die hen worden toebedeeld, moeten ook ondersteund worden. Daarom wordt er werk gemaakt van betere ondersteuning van gemeenten om zich te kunnen focussen op het oplossen van lokale problemen.

Het Denderplan werd opgevat als een plan om niet bij de pakken te blijven zitten en de Denderstreek en haar inwoners terug de glans terug te geven die ze verdienen. Blijven op die nagel kloppen maakt dat er resultaten geboekt worden.

Nicole de Moor: “Er wordt vaak over de Denderstreek gesproken, maar er werd niet genoeg mét mensen uit de Denderstreek zelf. Wij hebben dat maanden aan een stuk gedaan en klopten met hun bezorgdheden op tafel. Dat levert op, er wordt geïnvesteerd in de streek. Straks zal er meer kinderopvang zijn. Ook in de lokale besturen wordt meer geïnvesteerd, zij moeten steeds meer taken opvolgen. Maar bovenal ziet men in dat de Denderstreek ook economisch moet en kan groeien. Ik ben daar enorm trots op!”