Groen Brakel ‘Het groene karakter moet behouden blijven.’

Groen Brakel apprecieert de vele groene plaatsen in de gemeente, maar vraagt om meer ambitie in het gemeentebeleid om het groene karakter van Brakel te behouden.

De lokale afdeling van Groen apprecieert de vele groene ontspanningsruimtes in onze gemeente. Onder andere het Brakelbos en de Rijdtmeersen zijn plaatsen waar veel mensen komen ontspannen in het groen. Om het belang van deze plaatsen onder de aandacht te brengen, bracht Groen Brakel op deze plaatsen krijttekeningen aan met de boodschap “Dit is Groen”.

Op het marktplein prijkt een andere boodschap: “Hier ontbreekt Groen”, met strategische plaatsing ter hoogte van het gemeentehuis. Hiermee wil de partij aangeven dat dit centrale punt van de gemeente een groenere invulling verdient. Met Groen in het gemeentebestuur zouden er andere keuzes gemaakt worden: minder beton, meer groen. Het marktplein zou een betere weerspiegeling kunnen zijn van het groene karakter waar de gemeente naar streeft, aldus Groen.

Deze actie kadert in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen, waarbij Groen zich duidelijk profileert met een duurzame visie op de toekomst van onze leefomgeving.