Onderkomen voor KSA Elst langs Terwalle

Deze namiddag had de eerste spadesteek plaats voor een gebouw langs Ter Walle dat hoofdzakelijk zal gebruikt worden door KSA Elst.

Het dossier geraakte eventjes op de lange baan maar gaat nu toch worden gerealiseerd. Het dossier geraakt eventjes in de koelkast maar gaat nu toch worden gerealiseerd. Men is op zoek gegaan naar systeembouw Design & Build.

De  firma  die het haalde is de firma Frisomat NV/SA uit Wijnegem.

De bedoeling is dat het gebouw wordt gerealiseerd tegen begin 2025 zei schepen voor jeugd Marc De Pessemier.

De kostprijs van het gebouw gaat in de richting van 450.000euro. Er zijn drie grote units binnen het gebouw nl. de stockageruimte, sanitair blok en instuifruimte.

Voor de KSA van Elst is dit een goed onderkomen voor hun materiaal. Vroeger lag er materiaal in de oude gemeenteschool in de Geutelingenstraat. Er lag zelfs tentmateriaal onder het containerpark en bij Hedonis. De activiteiten ( binnen) hebben meestal plaats in de dorpszaal. Met dit gebouw hebben we extra ruimte vertelt Anna Martens van KSA Elst.

Gebouw voor iedereen

Marc De Pessemier: “Het gebouw kan evenwel door iedereen worden gebruikt ( andere verenigingen) als deze dit aanvragen! .Via het gemeentelijk portaal dient dit dan aangevraagd te worden!”