Reünie van WK Nederzwalm in St.-Denijs-Boekel

Nu zondag  6 oktober heeft er een grote reünie plaats van WK Nederzwalm, een voetbalploeg die werd opgericht in 1978. Deze heeft plaats in café De Weegbrug. Bezieler van dit alles Guido De Temmerman die zelf heel wat jaren op zijn teller had bij deze ploeg die uitkwam in de competitie van het KKVS (Koninklijk Katholiek Vlaams Sportverbond)

Guido De Temmerman:” gedurende 14 jaar (1978 -1992) beleefde ik de mooiste voetbaljaren als actief speler bij deze club, maar fantastische mensen en herinneringen wil je niet vergeten.”

Idee

Guido: ” Ik kwam op het idee om zoveel mogelijk oud-spelers en bestuursleden uit te nodigen in café De Weegbrug. Onze voetbalclub nam zijn start in ‘De Sterre'( bij Martha) en is vervolgens verhuisd naar de Biestmolenstraat in Nederzwalm.

Met heel wat actieve bestuursleden en helpers werd een kantine gebouwd en zelfs later een nog grotere ( toenemend aantal supporters) zodat het een voetbalhuis werd.”

Afscheuring van  FC Nederzwalm

De ploeg WK Nederzwalm ontstond eigenlijk door een afscheuring van FC Nederzwalm ( provinciale ploeg -KBVB). De latere voorzitter Jean Helleputte behoorde tot een groepje  die zich in 1971 afscheurde en zelf een ploeg stichtte  onder de naam WK Sterrevrienden. Na wat vriendschappelijke wedstrijden werd er in ’74-75  gestart in het verbond der Vlaamse Ardennen.  In ’78-’79werd er pas aangesloten bij de KKVS.  Er werd wisselend succes geboekt in de loop der jaren met verschillende titels en bekerwinst. Gedurende een ganse periode bestond het bestuur uit Jean Helleputte, Emiel De Geyter, Luc Vekeman, De Nayer, Luc en Etienne De Sutter en Dirk Iemants.

Persoonlijke carrière

Guido: “Ik speelde voorstopper en had door mijn lengte de bijnaam  ‘vuurtoren.’ De ploeg heeft in totaal 22 jaar bestaan en zondag worden de anekdotes, fotomateriaal enz….. bovengehaald. De ploeg werd ontbonden in het jaar 2000.

Guido” Gedurende een  drietal maanden heb ik een 125  -tal spelers kunnen contacteren waarvan er 85 zullen aanwezig zijn. Spijtig genoeg zijn er ook oudgedienden die zijn overleden.”

 

Guido heeft daar heel wat tijd ingestoken en zondag wacht een onvergetelijke namiddag.