Blauwe stroming binnen Zwalmse N-VA

De N-VA is de grootste partij in  Vlaanderen met “liberale standpunten” en daar lijdt de Open Vld sterk onder. Dit was meer dan duidelijk tijdens de laatste parlementaire verkiezingen van juni 2024 waarbij de Open Vld  een opdoffer van formaat kreeg in Vlaanderen!

Op lokaal niveau zien we in Zwalm  eveneens een verschuiving dat liberalen van weleer de N-VA steunen. Een groot voorbeeld hiervan is de kandidatuurstelling van Carine Melkebeke die mee de lijst duwt in Zwalm (18 de plaats) voor lijstduwer Hans De Man.

Carine Melkebeke was jaren terug  de ruggengraat van de Jong Open Vld jongeren in Zwalm samen met vriendin Hilde Eeckhout. Haar vader is Albert Melkebeke die twaalf jaar schepen was o.l.v. burgemeester Basiel Eeckhout tussen 1994 en 2006.

Carine bekijkt de overgang zo:” Bij de opkomst van Karen De Colfmacker heerste er verdeeldheid binnen de partij en had ik afstand genomen van de politiek. Wat  ze er nu van gemaakt hebben met een socialist en enkele anderen rijmt  niet van wat ik er van denk! Bij mij kunnen ze niet spreken van overloperij. De N-VA heeft een duidelijk programma waar ik me kan in terug vinden en na gesprekken met lijsttrekker Peter Van Den Haute waag ik de sprong om mij kandidaat te stellen op de lokale lijst.  Niet alleen de nationale lijnen van Bart De Wever en streekgenoot kersvers minister-president  Matthias Diependaele   spreken me aan maar ook de sterkere lokale werking met o.m. de oprichting van de JONG N-VA in Zwalm.”

Inspiratie

“Mijn  vader Albert Melkebeke was 18 jaar actief in de Zwalmse politiek, waarvan 2 legislaturen als schepen van Openbare Werken. Als politieker en schepen stond mijn vader, net als onze lijsttrekker en huidig schepen Peter Van Den Haute, dag en nacht ten dienst van alle Zwalmenaren. Dit  was dan ook mijn grootste inspiratie om het politieke vaandel over te nemen door de Zwalmse N-VA lijst te vervoegen en zo een politiek engagement aan te gaan voor een goed bestuur van onze Zwalmse gemeente en ten dienst van alle Zwalmenaren.”
Verdubbeling aantal zetels 
De N-VA heeft de wind in de zeilen vertelt Carine verder en daarom is een verdubbeling van het aantal verkozenen N-VA’ers een must in Zwalm!  We volgen dit op zondag 13 oktober!