Mia Waterloos op 8 ste plaats op lijst PRO9860

‘Voor een ondernemend en sociaal Oosterzele’

Mia Waterloos is op 13 oktober 2024 kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezing in Oosterzele. Ze staat op de 8 ste plaats op de PR09860 lijst. Maanden geleden had ze met lijsttrekker Orville Cottenie een boeiend gesprek over het programma van #PRO9860. ‘Toen bleek snel dat we voor Oosterzele dezelfde constructieve ideeën hebben’, verklaart Mia.
‘Uiteraard heb ik die stap goed overwogen: als de kiezer denkt dat ik de persoon ben die voor Oosterzele veel kan betekenen, dan ga ik daar naar luisteren. Ik hoop echt verkozen te worden. Ik wil me actief engageren in de gemeente. Ik ben verknocht aan Oosterzele. Mia is zich er van bewust dat gemeentepolitiek niet zomaar iets is dat je er snel even bij kunt doen. Intussen volgt Mia op de voet het reilen en zeilen van Oosterzele.
Een politiek engagement kan dus er nog bij? ‘Ik ben 49 jaar en zit nog vol energie. Sommige mensen nemen nu eenmaal veel hooi op de vork omdat ze maatschappelijk geëngageerd zijn. Ik heb dit met mijn man Ludo en met mijn kinderen Milo en Maité besproken. Ik heb hen gezegd dat ik hier veel tijd wil insteken, en ze vinden dat gelukkig geen probleem. Integendeel, ze zijn zeer fier: mama is kandidaat voor de nieuwe gemeenteraad.
Mia Waterloos wil aan politiek doen omdat een goed bestuur van groot belang is. Aandachtspunten voor haar zijn een ondernemend én sociaal Oosterzele, een hoge prioriteit voor haar. ‘Oosterzele moet voor iedereen een leefbare gemeente zijn, ook sociaal. Heel belangrijk is betaalbaar wonen in Oosterzele. Het zou jammer zijn dat onze kinderen niet meer in Oosterzele zouden kunnen wonen omdat alles te duur wordt. Er moet aandacht zijn voor betaalbare en toegankelijke bouwprojecten én een bestuur dat een groot hart heeft voor de lokale ondernemers. Ze heeft empathie, is graag bij de mensen, het is haar leven en haar bestaan. Ze wil ijveren voor een gemeente op mensenmaat. Een beleid waarbij alle Oosterzelenaren au serieux genomen worden. Ze gooit zich nu met veel ambitie in de politieke arena. Mia, die al 28 jaar werkt als beenhouwer bij Renmans en sinds 2010 halftijds meewerkt in de zaak van haar man Ludo De Roo, is iemand van actie. Niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Precies daarom is ook de gemeentepolitiek ideaal voor haar. Macht om de macht ambieert ze niet. Vandaar: gemeentepolitiek dicht bij de mensen. Ze wil gedreven gaan voor haar standpunten. Waar het om gaat? ‘Aandachtig luisteren naar de mensen en oprecht met hen meeleven’, legt Mia uit. En dan is er nog haar heel aparte stijl. Heel oprecht. Ze praat rechttoe, rechtaan. Mia staat bekend om haar standpunten, en de vrije manier waarop ze haar standpunten naar voor brengt. Ze laat duidelijk verstaan dat ze een Oosterzeelse is in hart en nieren. Ze zegt duidelijk waar het op staat. Haar hart klopt het snelst voor PRO9860. Ze wil als ondernemende vrouw participeren binnen PRO9860 om de nieuwe politieke partij verder uit te bouwen. Ze wil op zondag 13 oktober de PRO9860-kleuren met veel branie verdedigen.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)