Archieffoto atheneum Herzele © Facebook

Groep leerlingen geschorst na steekpartij in Herzeelse school

Het atheneum in Herzele heeft een groep leerlingen geschorst na een vechtpartij op school. Het ging onder meer om een steekpartij waarbij een schroevendraaier werd gebruikt. Twee leerlingen zijn in het ziekenhuis beland.

Zowel Het Laatste Nieuws als het Nieuwblad hebben gisterenavond voorbarig bericht. Volgens hen werd een leerling in het gezicht gestoken met de schroevendraaier. Sandy Maegerman, de directeur van het atheneum in Herzele heeft intussen toelichting gegeven bij de juiste versie van de feiten. “Op donderdag 3 oktober 2024 is er op het atheneum Herzele een vechtpartij geweest waarbij twee van onze leerlingen het slachtoffer zijn geworden van ernstig geweld door andere leerlingen. Het gaat over een groep van minder dan 10 leerlingen die agressief gedrag hebben gesteld. Een aantal leerlingen zijn preventief geschorst en zijn de volgende dagen dus niet op school in afwachting van verder onderzoek. Het ene slachtoffer uit het 5de jaar heeft een vuistslag in zijn gezicht gekregen en is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Hij is inmiddels thuis maar wordt wel opgevolgd voor verdere controle. De andere leerling, eveneens uit het 5de jaar, is in zijn arm gestoken met een schroevendraaier, maar dit heeft gelukkig niet geleid tot een ernstige verwonding.”

De directeur benadrukt dat de school de verwondingen en het incident zeer ersntig neemt. “We zullen ons best doen om de leerlingen die getuige waren of die vragen hebben bij het gebeurde bij te staan. Er wordt samengewerkt met psychologen van het CLB om hen te ondersteunen of op hun vragen te antwoorden”, aldus Sandy Maegerman. “We betreuren dat dit op onze school is gebeurd omdat we bijzonder sterk inzetten op een anti-pestbeleid en op het vermijden van agressie. We hopen dat de rust terugkeert en we beklemtonen dat dergelijk gedrag niet aanvaard wordt op onze school. De politie heeft een aantal verdachten opgepakt en vraagt ons om in het kader van het onderzoek niet verder te communiceren over het incident. De schooldirectie zal dan ook geen verdere verklaringen afleggen aan de pers.”

Na de voorbarige en foutieve berichtgeving in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad geeft Maegerman nog mee: “Berichten in de pers en op sociale media waar feiten en fictie helaas door elkaar lopen hebben een nefast effect op de leerlingen die aangedaan zijn door wat er op hun school is gebeurd. We dragen waarden als respect en verdraagzaamheid hoog in het vaandel en we willen niet dat dit tot enige polarisatie tussen onze leerlingen leidt.”