Ninoofse stadsschuld verdubbeld, N-VA pleit voor een gezonder financieel beleid

Om aan te tonen dat Ninove financieel gezond is maakt Positief Ninove op sociale media gebruik van onderstaande tabel. De cijfers die worden opgenomen in de tabel zijn van 2022 en dus totaal achterhaald en ‘fake news’.

Steven Vanden Berghe, Voorzitter N-VA Ninove “In 2023 werden massaal schulden aangegaan in Ninove. De schulden gingen in Ninove tussen 2022 en 2023 van in totaal 26.425.137 naar 37.223.859 euro. In 2023 bedroeg de schuld in Ninove omgerekend 929 euro per inwoner ofwel een stijging van bijna 40% ten opzichte van 2022. Dit in tegenstelling tot de meeste andere gemeenten en steden uit de tabel van Positief Ninove waar de schulden daalden. Voor 2024 zijn bovendien nog eens voor meer dan 8 miljoen euro nieuwe schulden voorzien. De schulden in Ninove zullen tijdens deze legislatuur verdubbeld zijn.”

In tegenstelling tot de huidige coalitie staat N-VA Ninove voor een gezond financieel beleid zonder een verhoging van de belastingen. Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Karolien De Roose, lijsttrekker N-VA Ninove blijkt dat de retributies voor inname van openbaar domein in Ninove van 2019 tot 2023 zijn opgelopen van 60.249,99 euro tot 218.903,49 euro. Iedereen die bouwt of renoveert en parkeerruimte voor zijn huis wil voor een container of vrachtwagen werd de voorbije jaren in Ninove heel zwaar belast. Voor N-VA Ninove moet het retributiereglement inzake inname van openbaar domein worden geactualiseerd en aangepast aan de gangbare tarieven in de omliggende steden en gemeenten.

N-VA Ninove pleit voor het schrappen van nutteloze subsidies en pestbelastingen.

In het belang van alle Ninovieters en zeker de jonge generatie gaat N-VA Ninove voor een goed financieel beleid en gezonde financiën met een verlaging van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting en het schrappen van pestbelastingen op ondernemen voor zelfstandigen en kmo’s.

N-VA vraagt een grondig kerntakendebat waarbij wordt geschrapt in onnodige uitgaven en nutteloze subsidies.