Benjamin Rogiers is de nieuwe burgemeester van Herzele

Open VLD Herzele en CD&V zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe bestuursperiode in Herzele. Benjamin Rogiers (Open VLD) wordt burgemeester.

Na de verkiezingsuitslag van gisteren ligt de bal bij Open Vld Herzele om de onderhandelingen voor een nieuw bestuur op te starten. “Ik nam zoals voorgeschreven door het gemeentedecreet meteen de leiding en ben vanmorgen begonnen aan mijnconsultatieronde”, licht Benjamin Rogiers toe. “De eerste gesprekspartner aan de ontbijttafel was de huidige coalitiepartner CD&V. Samen hebben we voortaan een ruime meerderheid van 17 op 25 zetels. We hebben reeds een akkoord bereikt over de grote lijnen van ons beleid voor de komende zes jaar. Binnenkort zullen we verder samenzitten om de krijtlijnen definitief uit te werken.”

“De kiezer heeft het beleid van de afgelopen legislatuur duidelijk gesmaakt”, aldus een tevreden lijsttrekker van CD&V, Sabrina De Lange. “Wij willen dan ook die samenwerking verder zetten.”

Met Benjamin Rogiers als toekomstig burgemeester krijgt Herzele een opvallend nieuw college, bestaande uit uitsluitend vrouwelijke schepenen. “Met schepenen Heidi Knop, Hilde Van Impe, Ann Van Ruyskensvelde, Sabrina De Lange en Evi Baeyens zal ik mijn mannetje moeten leren staan”, aldus Rogiers die nog meegeeft dat Kristof Callebaut (Open VLD) voorzitter van de gemeenteraad voor de komende legislatuur wordt.