Politieacties PZ Brakel tussen 11 en 13 oktober

Overzicht van de acties en resultaten

Afgelopen weekend heeft de politie van de PZ Brakel (Brakel-Zwalm-Horebeke-Maarkedal)  uitgebreide verkeerscontroles uitgevoerd. Deze controles vonden plaats op 11 oktober (verkeersactie sturen onder invloed), 12 oktober (gerechtelijke verkeersactie) en 13 oktober (verkeersactie sturen onder invloed).

Zonechef Frederik Delmotte: “Tijdens deze controles werden in totaal 180 voertuigen en bestuurders onderworpen aan een ademtest. Daarbij legden 12 bestuurders een zogenaamde ‘rode sampling’ af, wat betekent dat ze vermoedelijk onder invloed van alcohol waren.

· 6 bestuurders bliezen positief.

· 4 bestuurders bliezen alarm.”

 

Rijbewijzen ingetrokken en voertuigen geïmmobiliseerd

 

Frederik Delmotte: “Naar aanleiding van deze vaststellingen werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Daarnaast kregen 6 bestuurders een tijdelijk rijverbod van 6 uur opgelegd, terwijl 4 andere bestuurders een rijverbod van 3 uur kregen.

Bijzonder zorgwekkend was een bestuurder die 0,63 mg/L blies en ondanks het opgelegde rijverbod en de intrekking van zijn rijbewijs, er toch voor koos om opnieuw achter het stuur te kruipen. Hij werd later opnieuw betrapt en zijn voertuig werd onmiddellijk geïmmobiliseerd met een wielklem. Een nieuwe ademtest toonde aan dat hij nog steeds onder invloed was, met een waarde van 0,59 mg/L.

Verder werd een bestuurder betrapt die reed ondanks een rijverbod. Zijn voertuig werd eveneens geïmmobiliseerd. Ook werd een bestuurder betrapt die zonder geldig rijbewijs reed. Het voertuig van deze persoon werd eveneens ter plaatse geïmmobiliseerd.

Tot slot werd er een proces-verbaal opgesteld tegen een bestuurder die een kind vervoerde zonder gebruik te maken van een geschikt kinderbeveiligingssysteem.

Conclusie

De controles van afgelopen weekend hebben opnieuw aangetoond hoe belangrijk dergelijke acties zijn om de verkeersveiligheid te garanderen. De overtreders kunnen zich verwachten aan verdere gerechtelijke vervolging en de nodige processen-verbaal zijn reeds opgemaakt.”