Vlaams Belang Brakel verviervoudigt zetelaantal

De Dendervlek van het Vlaams Belang heeft ongetwijfeld een vertakking naar het Zwalmbekken want Vlaams Belang Brakel verviervoudigt haar zetelaantal. 

Het Vlaams Belang Brakel is bijzonder trots op de historische overwinning die we tijdens de verkiezingen van 13 oktober hebben behaald. De partij is in Brakel gestegen van 8,8% naar maar liefst 17,5%, wat ons in staat heeft gesteld om het aantal zetels in de gemeenteraad te verviervoudigen, van 1 naar 4. De verliezers zijn Vooruit en Open VLD, die meer dan 10% verliest. Ze behouden echter nipt hun meerderheid.

Verkozenen in de Gemeenteraad

Naast boegbeeld Veronique Lenvain, die haar zetel behoudt en aan haar derde termijn begint, verwelkomen we drie nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Kris Jouret, politiek medewerker van het Vlaams Belang, werd met 407 voorkeurstemmen verkozen. Hij voegt zich bij de ambitieuze jonge krachten Niels Speleers, een 29-jarige software-ingenieur, en Diego Denie, een 18-jarige rechtenstudent die de eer heeft het jongste gemeenteraadslid van Brakel te worden.

“Ik droomde van drie zetels, maar dankzij het vertrouwen van de kiezer behaalden we er vier.” “Dit resultaat overtreft al onze verwachtingen en motiveert ons om nog harder te werken voor de toekomst van Brakel,” aldus kopstuk Veronique Lenvain.

Hoewel Vlaams Belang Brakel de komende zes jaar in de oppositie zal zetelen, zullen we vastberaden de belangen van onze kiezers verdedigen. Onze focus blijft gericht op Vlaamse identiteit, veiligheid, en het versterken van de lokale gemeenschap. We zullen ervoor zorgen dat de stem van de gewone Brakelaar gehoord wordt, ook in de oppositie.

Monsterscore voor Veronique Lenvain

Veronique Lenvain schitterde ook op provinciaal niveau. Met 11.728 voorkeurstemmen, waarvan 1.382 uit Brakel, veroverde ze de derde plaats in de rangschikking van Oost-Vlaanderen. Ze versloeg daarmee prominente figuren zoals Herman De Croo, Mathias Diependaele, Vincent Van Peteghem en Petra De Sutter. Dankzij deze overweldigende steun zal Veronique Lenvain zetelen in de provincieraad van Oost-Vlaanderen.

“Dat ik zoveel stemmen zou krijgen, kwam voor mij als een grote verrassing. Het is een enorm blijk van vertrouwen van de kiezer, en ik trek met trots naar de provincieraad. Ik zal er alles aan doen om de belangen van Brakel en de Vlaamse Ardennen te verdedigen.”

De hele ploeg van Vlaams Belang Brakel wil onze kiezers hartelijk bedanken voor hun steun en vertrouwen. Dankzij jullie kunnen we de komende jaren met een versterkte vertegenwoordiging in de gemeenteraad en provincieraad opkomen voor de belangen van Brakel en Oost-Vlaanderen. We zullen ons met volle overtuiging inzetten om jullie stem luid en duidelijk te laten horen. Samen bouwen we aan een veiliger, Vlaamser en sterker Brakel