Groen Merelbeke-Melle reageert op nieuwe coalitie

Nieuwe coalitie In Merelbeke-Melle neigt naar een centrum-rechts beleid.

De coalitie is rond. De schepenposten zijn verdeeld. Over de belangrijke inhoudelijke lijnen van deze nieuwe meerderheid werd nog niet veel vernomen. En die inhoud is voor Groen primordiaal!

Er zijn in de campagne heel veel beloften gemaakt. Meer groen, ruimte voor (buurt)parken, een betere dienstverlening met fysieke loketten en ook aandacht voor de deelgemeenten, betaalbaar wonen,…

“Groen betreurt dat de mogelijkheden voor een coalitie met Groen niet verder werd onderzocht, want Groen is de logische partner als je echt meer nabij-groen en parken wil realiseren en de open ruimte bewaren, wil inzetten op een betere verkeersveiligheid, een betere diensterlening, betaalbaar wonen, een stevig sociaal beleid dat iedereen meeneemt, een goede ruimtelijke ordening, meer aandacht voor de jeugd,… En dat zijn maar enkele van de grote uitdagingen waarvoor Merelbeke-Melle staat”, stelt Kathleen Snyers.

De nieuwe meerderheid is duidelijk een centrum-rechtse meerderheid. Stefaan Van Hecke: “De kans is verkeken om een meer progressieve meerderheid te vormen en dat betreurt Groen. De NVA is er bij gehaald om te depanneren maar maakt de meerderheid ook rechtser. Verrassend – en verbijsterend zelfs – is dat de NVA, als derde partner, akkoord is gegaan met 1 schepenzetel. Hun aanwezigheid lijkt niet meer te zijn dan de partij die moet depanneren ipv een echte volwaardige partner te zijn, een aanhangwagen voor VLD-CD&V. Met amper één schepenzetel op 9 schepenen (en 1 burgemeester) dreig je in de coalitie trouwens het gewicht te hebben van een reservewiel van een aanhangwagen.”

Met Groen zullen we het nieuwe beleid (en in het bijzonder het sociale beleid) met veel aandacht volgen en die toetsen aan de vele beloften die zijn gemaakt tijdens de campagne.

Van Groen mag opnieuw een stevige, inhoudelijke en constructieve oppositie verwacht worden.