Wandelaars vormden het merendeel van de sporters op de traditionele Herfstsportmatinee te Lierde.

Op zondag 8 oktober 2024 organiseerde de gemeentelijke sportdienst van Lierde opnieuw de jaarlijkse Herfstsportmatinee. De opkomst bevestigde wederom de belangrijke plaats die sport inneemt in het dagelijks leven van de inwoners van Lierde, met maar liefst 240 deelnemers die actief meededen aan de verschillende activiteiten.

De ochtend begon met een gezond en uitgebreid ontbijt in het ontmoetingscentrum De Lier, waarna de deelnemers konden kiezen uit drie verschillende activiteiten: een wandeltocht van 6 km, een fietstocht van 25 km of een potje petanque. De grootste groep bestond uit wandelaars, met 160 enthousiastelingen die de natuur in trokken. Daarnaast kozen zo’n 60 deelnemers voor de fietstocht, terwijl 20 mensen hun krachten met elkaar maten tijdens het petanquen.

Om alles vlot te laten verlopen, waren er zo’n 30 medewerkers aanwezig, die niet alleen zorgden voor het ontbijt maar ook de wandelaars en fietsers begeleidden. Een extra troef van de dag was het bewegwijzerde wandelparcours, waardoor deelnemers die liever individueel stapten, de route zelfstandig konden volgen. Het weer zat ook mee: zonder regen konden de sporters volop genieten van het prachtige Lierdse landschap.

Na afloop van de activiteiten verzamelden de deelnemers zich terug in OC De Lier om na te genieten met een glaasje cava of fruitsap, waarmee de geslaagde sportieve ochtend met een feestelijk tintje werd afgesloten.