Zottegemnaar Dimitri Pevenage van 3ZotTeam klaar voor een krachttoer tijdens WK Ironman: “Trainen voor 8 uur ’s morgens”

Volgend jaar vertegenwoordigt Zottegemnaar Dimitri Pevenage de eer van Zottegem en van triatlon- en duatlon-club 3ZotTeam tijdens het WK Ironman halve afstand (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) in Marbella en de volledige afstand (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen) in Nice. Een echte krachttoer!

“Ik kon me twee keer rechtstreeks plaatsen: voor Marbella door de Ironman in Knokke te winnen in mijn age-group en voor Nice door tweedes te worden in Ironman Barcelona, waar 91 nationaliteiten vertegenwoordigd waren”, licht Dimitri Pevenage toe. “Ik ben hier best wel trots op aangezien ik ook nog een zaak te runnen heb waar ik 6 op 7 aanwezig ben. Alle trainingen gebeuren daarom voor 8 uur ’s morgens, een uurtje tijdens de middag en de langere training  na 18 uur. Meestal trek ik hiervoor 3 keer per dag mijn sportkledij aan. Het is best wel een strak regime, but its Worth every penny. Ik ben graag buiten en kan enorm uitkijken naar elke training.  Van een rustige duur-training tot een intensieve training. Het is vooral de liefde voor het trainen dat je op gang houdt. Op race-dagen kan het nochtans enorm tegenvallen. Zelfs als je trainingen het beste voorspellen. Zo werd mijn eerste long distance (Ironman Vitoria) dit jaar ontsierd door te veel pech zoals platte band, drinkbus verloren en eten gestolen. Ik moest toen zonder enige moraal nog aan de marathon beginnen, door mijn aanwezige familie heb ik toen echter doorgezet en als zevende van van mijn ‘age group’ de finish bereikt. Door mijn resultaten in Knokke en Barcelona kon ik nog veel punten sprokkelen en sta ik nu vierde op de Worldranking van Ironman met slechts 3 wedstrijden gestreden. Nu is het even 2 weken rust om dan de voorbereiding van volgend jaar in gang te zetten. Ik ben ook zeer blij met de steun die ik ontvang van 3zotteam met al zijn coaches, mijn persoonlijke coach, mijn familie en mijn kiné.”

Meer info?

Website en Facebookpagina 3ZotTeam