CD&V Zottegem laat Vooruit links liggen: “Vertrouwensbasis is te klein”

CD&V-voorzitter Jonah Penninck laat weten dat zijn partij het ultieme voorstel van Vooruit tot samenwerking in een nieuwe meerderheid links heeft laten liggen.

“Tijdens onze partijraad gisterenavond werd dit plan uitvoerig besproken. Ondanks de inhoudelijke toegevingen van Vooruit en het grote aantal schepenposten dat ons werd beloofd, bleek het water uiteindelijk te diep en de vertrouwensbasis te klein om met Vooruit in zee te gaan”, licht Jonah Penninck toe. “Als partij hebben we samen besloten dat we de uitgestoken hand van Vooruit niet zullen aannemen. We willen eerlijk zijn met onszelf én met de Zottegemnaar. Onze stad verdient een bestuur dat gestoeld is op vertrouwen en wederzijds respect, dit is de enige duurzame optie. Zonder deze basis heeft het volgens ons geen zin om in een coalitie te stappen. We willen onszelf en onze achterban niet verloochenen voor een aantal postjes, vandaar deze -moeilijke- keuze.”

“Het resultaat dat we op 13 oktober behaald hebben, was niet goed”, geeft CD&V-lijsttrekker nog mee. “We verloren twee zetels in de gemeenteraad en waren niet aan zet om een coalitie te vormen. De voorbije weken hebben we verschillende gesprekken gehad met de onderhandelaars van Vooruit. We hebben geprobeerd om samen een toekomst uit te tekenen voor Zottegem, waar we ons als partijen beiden in konden vinden.”

Eerder deze week heeft Kurt De Loor namens Vooruit het al bestaande akkoord tussen N-VA, CD&V en Positief gehekeld. Lees hierover meer via de link hieronder.