Luc Standaert | Wafels & Wolkenkrabbers – avonturen in New York

New York: de stad waar zovelen van dromen, die in vrijwel eenieders top vijf van citytrips staat en meteen ook de stad die je zo met Amerika vereenzelvigt maar tegelijk toch bitter weinig met de rest ervan te maken heeft. “The Big Apple”, “The City That Never Sleeps”, “Gotham”, “Center of the World”,… het zijn maar een paar van de populaire bijnamen voor deze stad, die ongeveer twaalf keer zoveel inwoners telt als Amsterdam en pakweg evenveel inwoners als geheel België.

Voorstelling op maandag 4 november om 20 u in de bib Oosterzele inschrijven https://oosterzele.bibliotheek.be/luc-standaert-new-york

Luc Standaert woont sinds 2002 in Balegem (Oosterzele). Hij volgde een artistieke opleiding aan Luca School of Arts die hem aanvankelijk leidde naar theater en internationale mode-events. Eind jaren ’80 startte hij in de muziekwereld. Hij stond aan het hoofd van Universal Music in België en de Commerciële afdeling van VRT.

Luc Standaert schreef een alternatieve verkenningsgids naar aanleiding van zijn avonturen in New York. Het boek vertelt over de auteur die in New York rondloopt, de stad verkent en zich blijft verwonderen over de eigenheid van de stad en haar inwoners, met bijzondere aandacht voor de muziek- en filmwereld in de stad. Geschreven door iemand die van de stad houdt en haar ondertussen ontelbare keren heeft bezocht en er zelfs tijdelijk heeft gewoond. De auteur brengt je voorbij de klassieke “must sees” uit de meeste reisgidsen, ook voorbij Manhattan want New York is zoveel meer dan dat.

Deze voorstelling ga ook door op volgende plaatsen: 6 nov Gent 18u30 Red Lof  of in Brakel op 14 nov zaal Europa 20u