‘The Sound of Us’ – Een Harmonie van Stemmen en Verbondenheid

In de betoverende sfeer van de Oude Abdijkerk te Ninove vindt op 15, 16 en 17 november het concert ‘The Sound of Us’ plaats. Dit bijzondere evenement brengt de stemmen van Dameskoor VocAtom en Jeugdkoor Farfalle samen in een hartverwarmend muzikaal programma rond het thema verbondenheid. Onder leiding van Barbara Vandendriessche wordt dit concert een magisch moment van saamhorigheid, waarbij muziek de brug slaat naar een wereld waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. In het kader van De Warmste Week zetten beide koren hun stemmen in om samen de vlam van hoop aan te steken tegen eenzaamheid.

Zingen is meer dan enkel muziek maken; het is het delen van gevoelens, het smeden van banden en het creëren van momenten die de ziel raken. Met ‘The Sound of Us’ nodigen de koren iedereen uit om opnieuw verbinding te voelen met elkaar en met de kracht van samen zingen. In de eeuwenoude abdijkerk worden de stemmen versterkt door de prachtige akoestiek, en wordt elke noot een echo van warmte en liefde.

Een bijzonder emotioneel moment tijdens het concert zal worden verzorgd door kleinkunstartiest Brecht. Hij brengt het ontroerende nummer ‘Meisje van 8’, dat handelt over de schrijnende eenzaamheid die vele kinderen wereldwijd ervaren. Met dit lied legt Brecht de kwetsbaarheid en het stille verdriet bloot dat te vaak onopgemerkt blijft. Zijn optreden vormt een krachtig statement binnen de thematiek van het concert en laat zien dat eenzaamheid mensen van alle leeftijden raakt, zelfs de allerjongsten.

Voor VocAtom is dit concert extra feestelijk. Het koor viert haar 10-jarig bestaan, en ter ere van deze mijlpaal heeft dirigent Barbara Vandendriessche voor dit project mannelijke stemmen toegevoegd. ‘VocAtom doet het met mannen’, wat zorgt voor een extra rijke klankkleur die het jubileumconcert onvergetelijk maakt.

De muzikale reis wordt begeleid door de elegante dans van Liany Vandendriessche, die de muziek tot leven brengt met haar gracieuze bewegingen. Daarnaast zorgt Lieve Van de Rostyne met haar harpmuziek voor een sprookjesachtige sfeer, waarin het publiek volledig kan opgaan. Dit concert belooft niet alleen een luisterervaring, maar een beleving voor alle zintuigen te worden.

Praktische informatie

– Vrijdag 15 november om 20u30
– Zaterdag 16 november om 19u30
– Zondag 17 november om 17u00

Na elk concert is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen de warmte van het moment te delen in een gezellige, informele sfeer.

Kaarten en bijdrage aan De Warmste Week
Tickets zijn beschikbaar via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/the-sound-of-us

Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de muziek, maar ook bijdragen aan De Warmste Week door een donatie te doen of een tombolaticket te kopen. De opbrengst gaat naar het thema ‘een vlam tegen eenzaamheid’.

Laat je raken door muziek, dans, de woorden van Brecht en het gevoel van samenhorigheid – en zing samen met ons een lied dat hoop en warmte verspreidt.